Blog

La torre de Babel

El dissabte passat el grup de Granàpies del esplai va endinsar-se en una tarda de dinàmiques i jocs. Una de les més rellevants va ser la de construir una torre, el més alta possible amb només paper reciclat i “precintu”. Es van formar dos equips i es van separar per no veure l’estratègia del equip contrari. Es va donar només 13 minuts per aviam qui aconseguia fer la torre més alta i que sense tocar-la s’aguantés sola. L’equip guanyador va aconseguir la increïble xifra de 2 metres d’alçada!

IMG_20150314_184713344IMG_20150314_184751809

 

Read more

No ens fan cas ni a tiros!

El passat 28 de febrer el grup de grans i granàpies ens vam ajuntar per passar una molt bona tarda d’esplai. L’activitat tenia dues parts, la primera va consistir a mig del camí que porta a Ca l’Anès estirar-nos en un camp i, amb els ulls tapats i tots ben estirats, escolar una historieta de relaxació. Un cop vam estar tots calmats i focalitzats en la resta de sentits que no són la vista, vam acabar d’arribar al bosc. Allà hi havia un circuit guiat per un fil lligat entre diferents arbres. La cosa era que sense fer trampes i amb encara els ulls tapats, s’havia de anar seguint el fin on t’anaves trobant entrebancs (proves guiades pels monitors) i fins que no les superaves no podries seguir fent el recorregut. Un cop havies acabat, podies treure’t la tira de roba que cobria els ulls i veure com la resta de companyes i companys feien el recorregut. Un cop tothom va haver passat per totes les proves vam tornar al camp on abans ens havíem estirat i vam acabar la tarda jugant a un joc col·lectiu on l’objectiu era tombar un pal on hi havia un dau a sobre i al fer-lo caure, rebre la puntuació de la part superior. No tot era tan fàcil, doncs l’equip rival estaria escampat al voltant del dau intentant bloquejar les possibles pilotes que poguessin tombar el dau. En la foto d’entrada podeu veure un moment en què els infants no feien gens de cas als monitors i van fer el què els hi va rotar (com moltes vegades passa malauradament) i aquests van decidir resignar-se i fer-se una foto molt molongui!

Read more

Gimcana per Vilageliu!

Aquest dissabte el grup de Granàpies s’ho van passar d’allò més bé!

L’activitat consistia en què el grup se separava en dos, cada petit grup guiat per un monitor (Marc i Gerard), i agafant dos camins diferents havien de ser els primers a arribar a Vilageliu. Allà els hi esperava un suculent “premi” que seria per el primer a arribar. Fins aquí molt fàcil, no?

Al llarg de cada camí però, hi havia 5 proves que havien d’anar superant per poder seguir avançant. A mesura que avançaven hi havien col·locades unes tires blanques que indicaven que hi havia una cartolina amb les instruccions de la prova a un radi de 20 metres. Un cop trobada la cartolina, el monitor els hi explicava la prova i fins que no la superaven no podien seguir. Entre les proves hi havia endevinalles, jocs mentals, exercicis físics…Quan ja eren les 6 ben tocades un dels dos grups finalment va arribar a Vilageliu, només 2 minuts abans que l’altre. Un cop allà es van decidir repartir el premi (croissants normals i de xocolata) com bons germans.

A la tornada, i per petició pròpia dels granàpies, van tornar per el camí més fosc mentre els dos monitors s’amagaven enmig del bosc per espantar-los.

S’ho van passar molt bé, tan ells com els monitors, i van tornar tots amb la panxa ben plena!

Ah, me’n oblidava! Cada cop que els nens/es volien aigua els hi dèiem un país i havien de dir la seva capital…No van gaire bé de Geografia eh jajajaja

Read more